joi, 4 iunie 2009
Comori ale Pojoratei
Pe data de 04 iunie, noi,rangerii juniori voluntari, insotiti de domnii profesori Deaconescu Adrian si Mihailescu Catalin, am vizitat stratele Aptychus, sau denumite de popor stratele de Pojorata.
Punctul fosilifer a fost facut cunoscut de catre geologul austriac K. Paul, inca din 1876.
Stratele de Pojorata sunt localizate in versantul nordic al masivului Rarau,paralel cu calea ferata si cu soseaua ce face legatura dintre Campulung Moldovenesc si Pojorata, formand un zid de o mare frumusete, culorile variind intre un rosu caramiziu, gri petrol si alb. Aceasta este o rezervatie paleontologica, avand o intindere de aproximativ 1,00 ha, 100 m in lungime si 40 m. in inaltime. Stratele au o deschidere mare in formatiunea de marme.
Pe drum, am admirat frumusetile naturii: raul Moldova ce curgea nervos la vale, copacii uzi de ploaia ce tinea de cateva zile si flori adormite de voie, de nevoie din cauza vremii nu tocmai calduroase. Unii elevi se asteptau sa gaseasca acolo adevarati "dinozauri"si au fost putin dezamagiti ca acele roci sunt asa de "obisnuite", asa de binecunoscute de catre toti locuitorii comunei.Insa, dupa ce au inteles ca au o valoare destul de mare si o importanta comunal-geografica datorita pastrarii in interiorul stratelor a urme de frunze si a urme de cochilii, plantesi insecte, orice urma de dezamagire au disparut.
Dupa ce am aflat mai mult despre ceea ce ne inconjoara, am facut fotografii cu tot grupul, si ne-am intors din nou la scoala dornici de a face cunoscut locul cu stratele de Pojorata.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
1 comentarii:
Felicitari!
Trimiteți un comentariu